Sopa d'all amb ou-BR

Ingredients:

10 grans d’all.

200 g de pa de pagès dur.

80 g de pernil serrà en talls fins.

1 culleradeta de pebre vermell dolç.

1½ l de brou de pollastre.

8 ous de guatlla.

1 branqueta de julivert.

Sal.

Pebre.

Oli d’oliva verge extra.

Elaboració:

Pela els grans d’all i talla’ls en làmines. Talla el pa en llesques fines i no massa grans. Escalfa unes sis cullerades d’oli en una cassola a foc lent. *Afegeix els alls daurant-los lleugerament i retira’ls.

Afegeix el pa a la cassola, puja una mica el foc i fregeix un parell de minuts, remenant. Aparta la cassola del foc i afegeix el pebre vermell i sofregeix uns segons sense deixar de remenar, aboca el brou de pollastre i escalfa’l, quan bulli afegeix el pa, assaona, afegeix els alls i els talls de pernil tallats a tires, cou vint minuts. Escalfa abundant oli en una paella petita i fregeix els ous de guatlla. Serveix la sopa amb els ous i decora amb julivert.

(*Els alls no s’han de cremar, si no amarguen).