Patates amb ceba tendre caramel·litzada-BRIngredients per a quatre persones:

1Kg de patates.

4 cebes tendres.

1 cullerada de sucre morè.

1 cullerada de vinagre de Mòdena.

Pebre vermell dolç.

Pebre negre.

Sal.

Oli d’oliva verge extra.

Elaboració:

Renteu les patates, en una olla amb aigua i sal bulliu-les uns 25 minuts. Mentrestant talleu la part verda de les cebes, netegeu-la i talleu-la a rodelles, la ceba tendra talleu-la en juliana, agafeu dos paelles i poseu un raig d’oli a cada una, poseu les rodelles verdes en una de les paelles, salpebreu, a l’altre paella poseu-hi la ceba en juliana, afegiu la cullerada de sucre morè, el vinagre de Mòdena i salpebreu, aquesta paella es millor que la tapeu i de tant en tan remeneu fins que sigui cuita.

Quant les patates siguin cuites les deixeu temperar una mica i les peleu. Talleu-les a daus, emplateu posant les patates i per damunt les dos cebes, tireu una mica per damunt el seu oli, empolvoreu per damunt el pebre vermell dolç.