L’empresa va inaugurar un nou celler per impulsar el seu creixement

Mas Bertran Viticultors va presentar el nou escumós Argila Rosé (sumoll) i el vi blanc Nutt (xarel·lo) juntament amb el nou logotip de la bodega.(font: cupatges.cat).

El nou celler està situat a la carretera de Vilafranca del Penedès a Sant Martí Sarroca (BP 2121, Km 7,7 –al davant del Restaurant Masia Aran). Els germans Santi i Eva Ventura juntament amb la família Carbó han apostat per la construcció d’un celler pensat, des del primer moment, per cobrir les necessitats que generen tant l’elaboració dels seus productes com el potencial de l’enoturisme. El nou celler ha suposat una inversió aproximada de dos milions d’euros i té una capacitat aproximada de 150.000 ampolles en gàbies i consta de dues plantes i la cava. Els impulsors del projecte de Mas Bertran van ser els germans Eva i Santi Ventura. L’any 1996 van fer les primeres proves en l’elaboració de cava per a consum propi al garatge de casa. L’experimentació els va donar bons resultats i el 2004 van començar a treballar en la creació de Mas Bertran, que va veure la llum el 2005. Els caves de Mas Bertran sempre han destacat per la seva criança (reserva o gran reserva), la no utilització de licor d’expedició (tots són brut nature) i l’aposta incondicional per les varietats autòctones del Penedès i sempre de vinyes velles. Fins a la creació del nou celler, Mas Bertran elaborava els seus caves a les instal·lacions de l’antiga Casa Balada de Sant Martí Sarroca, al nucli de la població. Mas Bertan comercialitza el 60% de la producció a Catalunya, mitjançant distribuïdors i venda directa; un 18% va destinat a diferents punts d’Espanya i un 22% s’exporta a Anglaterra, el Japó, Mèxic, Suïssa, Colòmbia, Dinamarca i Bèlgica. Pròximament obrirà mercat a Rússia, la Xina i els Estats Units. Amb l’entrada en funcionament del nou celler, Mas Bertan fa una aposta decidida de futur pels vins i caves del Penedès.

Argila: Cava nou procedent de vinya vella. Una vinya amb seixanta anys al servei de la família que es transforma per abraçar el cultiu ecològic. Nom que homenatja el sòl calcareoargilós que l’ha vist créixer.

Cava gran reserva brut nature nascut el 2009.

Cava gran reserva brut nature. 100% Xarel·lo. Fresc, amb cos i sec. Records a préssec, codony, almíbars, torrats i fulla seca.

Dades tècniques

Cupatge: 100% Xarel·lo.

Data verema: 11/09/06 – Fermentació: 15 dies – Temp. fermentació: 14-15º C

Segona fermentació

Data tiratge: Gener 2007

Durada fermentació: 40 dies

Temperatura: 16º C

Temps de criança sobre lies: 39 mesos

Dades analítiques

Grau alcohòlic: 12,20% vol.

Sulfurós lliure : 5 mg/l

Sulfurós total: 59 mg/l

Acidesa total: 6,4 g/l exp. en àcid tartàric

Acidesa acètica: 0,18 g/l

Sucres residuals: 0,4 g/l

Data desgorjament

Març 2010

Licor d’expedició Sense addició