Ingredients: per a 2 racions

300 Grams de cols de Brussel·les.

80 Grams de pernil serrà.

½ Ceba tendra.

1 Pessic de sal.

1 Pessic de pebre negre mòlt.

1 Raig de oli.

100 Mil·lilitres de vi blanc.

2 Talls de formatge.

Elaboració:

Tallem el pernil serrà en daus, com d’1,5 centímetres aproximadament.

Coem les cols de Brussel·les en abundant aigua bullint durant 10/12 minuts. Un cop cuites les escorrem i reservem.

En una paella, sofregim la ceba amb una mica d’oli d’oliva fins que comenci a estar transparent. Aquest ingredient ajuda a potenciar el sabor de la recepta de cols de Brussel·les amb pernil i formatge però, si no disposes d’ell o prefereixes substituir-lo, sempre pots fer servir qualsevol altre tipus de ceba.

Afegim les cols de Brussel·les, posem sal i pebre negre mòlt, i remenem per que es cuinin de manera parella.

Afegim el vi blanc i deixem que redueixi l’alcohol cuinant les cols durant 5 minuts més.

Retirem del foc i incorporem el pernil serrà en daus. Movem perquè es cuini una mica amb la calor residual i es barregin els sabors dels diferents ingredients.

Afegim el formatge tallat a quadradets i deixem que es fongui amb les cols de Brussel·les i el pernil.

Les cols de Brussel·les amb pernil i formatge es poden prendre com a entrant o fins i tot com acompanyament d’alguna carn o peix.